Svíčkové řezy s drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy s drůbežími játry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brokolice |
600 g | Hovězí svíčková |
300 g | Játra drůbeží |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy s drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, dlaní naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Játra nakrájíme na plátky, brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat. |
2 | Brokolici vložíme do vroucí osolené vody (1/2 lžička soli), 5 minut povaříme, ihned slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Řízky zprudka osmažíme na másle (50 g) dozlatova. Na druhé pánvi opečeme plátky jater na zbylém másle, hotové osolíme a zakápneme worcesterskou omáčkou. |
3 | Řízky podáváme s játry a brokolicí. |