Recept

Smažená hovězí játra s míchanými vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57934

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Houby čerstvé
450 g Játra hovězí
30 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 037kJ
5% Sacharidy 19 g
41% Tuky 31 g
19% Sodík 373 mg
66% Bílkoviny 37 g

Smažená hovězí játra s míchanými vejci postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali mletou papriku. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na nudličky. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme.

2

Játra smažíme na sádle z obou stran dozlatova a osolíme (1/2 lžička).

3

V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, papriku. Když houby změknou, zamícháme do nich vejce, sůl a za stálého míchání je necháme srazit.

4

Játra podáváme s houbovou smaženicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept