Smažená hovězí játra s míchanými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená hovězí játra s míchanými vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
450 g | Houby čerstvé |
450 g | Játra hovězí |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 549,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra hovězí, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená hovězí játra s míchanými vejci postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali mletou papriku. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na nudličky. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme. |
2 | Játra smažíme na sádle z obou stran dozlatova a osolíme (1/2 lžička). |
3 | V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, papriku. Když houby změknou, zamícháme do nich vejce, sůl a za stálého míchání je necháme srazit. |
4 | Játra podáváme s houbovou smaženicí. |