Recept

Jemná sekaná, pečená v košilce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57935

Ingredience

180 g Bránice
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kmín drcený
2,5 dl Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
1 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek
150 g Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 633kJ
10% Sacharidy 35 g
68% Tuky 51 g
36% Sodík 718 mg
117% Bílkoviny 66 g

Jemná sekaná, pečená v košilce postup přípravy receptu:

1

Rohlíky pokrájíme na kolečka dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme je dobře rozmočit. Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi je vysmažíme téměř dozlatova. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a prolisujeme. Hovězí maso přední i zadní spolu s vepřovým pleckem omyjeme. Maso nakrájíme na kousky a jemně pomeleme (můžeme ho pomlít 2 x). K pomleté masu přidáme rozmačkané namočené rohlíky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše důkladně promícháme.

2

Nakonec přidáme slaninu i s omastkem a znovu vše promícháme. Z masové hmoty utvoříme 2 menší šišky a zabalíme je do košilky - bránice.

3

Šišky vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Sekanou podlijeme 1 dl vody a pekáček dáme do předehřáté trouby na 135°C. Sekanou pečeme přibližně 60-70 minut, během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby dolijeme hovězím vývarem.

4

Omyjeme hlávkový salát, vodu setřepeme a listy ozdobně rozložíme na talíře. Upečenou sekanou vyjmeme, nakrájíme plátky, které poklademe na listy salátu, přelijeme je výpekem a servírujeme.

Poznámka

K sekané jako přílohu podáváme podle chuti, bramborovou kaši, vařené brambory nebo jemný bramborový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept