Mleté hovězí řízky s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté hovězí řízky s paprikami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí maso mleté |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 597,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté hovězí řízky s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Z rajčat a paprik odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, rajčaty, paprikami a moukou. |
2 | Vypracujeme kompaktní hmotu a tvoříme z ní řízky. Smažíme v sádle z obou stran dozlatova. |