Recept

Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57938
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
350 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sádlo vepřové škvařené
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
2 stroužek Česnek
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
0,3 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
150 ml Víno červené
300 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 689kJ
2% Sacharidy 9 g
62% Tuky 46 g
51% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sterilované žampionové plátky scedíme a necháme okapat, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme na plátky.

2

Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

3

V mezičase na másle dusíme žampiony, přimícháme šunku, česnek, sůl, lžíci protlaku a zarestujeme. Směs zředíme vínem a na mírném plameni chvíli vaříme. Na pánvi vysmažíme slaninu dokřupava, odložíme na ubrousek, aby okapal tuk.

4

Řízky podáváme přelité žampionovou omáčkou a ozdobené plátkem slaniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept