Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57938 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
350 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 ml | Víno červené |
300 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 293,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Česnek, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Víno červené, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sterilované žampionové plátky scedíme a necháme okapat, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme na plátky. |
2 | Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. |
3 | V mezičase na másle dusíme žampiony, přimícháme šunku, česnek, sůl, lžíci protlaku a zarestujeme. Směs zředíme vínem a na mírném plameni chvíli vaříme. Na pánvi vysmažíme slaninu dokřupava, odložíme na ubrousek, aby okapal tuk. |
4 | Řízky podáváme přelité žampionovou omáčkou a ozdobené plátkem slaniny. |