Recept

Hovězí řízky s brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57939

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
250 ml Hovězí vývar základní
150 ml Kompot brusinkový
40 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
0,3 kávová lžička Sůl
120 ml Víno červené
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 801kJ
7% Sacharidy 24 g
26% Tuky 19 g
20% Sodík 393 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí řízky s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Poté vyjmeme a držíme v teple.

2

Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, přidáme protlak a pár vteřin smažíme. Následně vlijeme vývar a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Do omáčky vmícháme víno, kompotované brusinky, sůl, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme máslo.

3

Maso podáváme přelité brusinkovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept