Hovězí řízky s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky s brusinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
250 ml | Hovězí vývar základní |
150 ml | Kompot brusinkový |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Víno červené |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 101,7mg |
Vláknina | 204,1mg |
Vitamín A | 23,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Hovězí vývar základní, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Kompot brusinkový, Mouka pšeničná hladká, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Poté vyjmeme a držíme v teple. |
2 | Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, přidáme protlak a pár vteřin smažíme. Následně vlijeme vývar a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Do omáčky vmícháme víno, kompotované brusinky, sůl, worcesterskou omáčku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme máslo. |
3 | Maso podáváme přelité brusinkovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.