Recept

Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 92 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 82 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57940
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
400 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sádlo vepřové škvařené
70 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 758kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
29% Sodík 584 mg
67% Bílkoviny 38 g

Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.

2

Maso z obou stran usmažíme na sádle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme slaninu i cibuli a osmažíme. Poté zředíme vývarem, vložíme zpět řízky a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vroucí vodu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept