Recept

Zadělávaný telecí jazyk

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57941
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
120 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový květ
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí jazyk
750 ml Voda pitná
0,5 ks Citrony
2 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,015 kcal
Kilojoule 4 246kJ
11% Sacharidy 40 g
104% Tuky 78 g
29% Sodík 572 mg
72% Bílkoviny 41 g

Zadělávaný telecí jazyk postup přípravy receptu:

1

Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.

2

Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.

3

Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept