Svíčkové řezy na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno červené |
Na mleté maso | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 214,3mg |
Draslík | 999,6mg |
Vláknina | 112,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Víno červené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy na víně postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou pokrájíme na plátky, lehce rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso promícháme s vejcem, hořčicí, solí a pepřem. |
2 | Připravené řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mleté maso. V předehřáté troubě zprudka zapečeme, poté podlijeme vínem a pečeme doměkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.