Hovězí řízky pečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky pečené na pivu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
700 g | Hovězí maso zadní |
300 ml | Hovězí vývar základní |
30 ml | Mléko plnotučné |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 225,5mg |
Draslík | 210,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 142,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky pečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na silnější řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na výseče. |
2 | Maso obalíme ve strouhance, dobře ji do masa vmáčkneme, namáčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a na másle zprudka smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme výpek, vývar a víno. Přidáme česnek, cibuli, v předehřáté troubě pečeme, až bude maso měkké. Přeléváme výpekem, podle potřeby přilijeme horkou vodu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.