Mleté hovězí řízky s plátky sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté hovězí řízky s plátky sýra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 171,8mg |
Draslík | 559,2mg |
Vláknina | 993,1mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté hovězí řízky s plátky sýra postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso promícháme s vejcem, solí, pepřem a následně z hmoty tvarujeme tenčí řízky. Mezi dva řízky vložíme plátek sýra, pevně přitiskneme okraje, aby sýr nevytekl a obalíme ve strouhance. Řízky z obou stran smažíme na sádle do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Smažené placičky s chutí přírodního hovězího masa, nejlepší je z krku a mleté doma. Podobné placičky spíš peču, cca 11 - 12 minut při 185 °C, podle velikosti a tloušťky masa. Připadají mi šťavnatější. Doporučuji dělat opravdu hodně tenké řízky, při smažení se "stáhnou". Maso můžeme ochutit různým kořením nebo přidat např. jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.