Recept

Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57949

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Sádlo vepřové škvařené
200 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
1 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 636kJ
3% Sacharidy 10 g
93% Tuky 70 g
31% Sodík 611 mg
101% Bílkoviny 57 g

Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné houby pokrájíme na plátky, cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

Řízky zprudka osmažíme na sádle z obou stran do zlatova, poté je přeložíme do pekáče. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když houby změknou, zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, přidáme nať a směs za stálého míchání necháme přejít varem.

3

Houbovou směsí přelijeme řízky, poklademe plátky sýra, lístky másla a v předehřáté troubě zapečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept