Recept

Bramborová polévka z podmáslí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5795
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

600 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
60 g Máslo čerstvé
1 l Mléko - podmáslí
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
10% Sacharidy 38 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 256 mg
31% Bílkoviny 18 g

Bramborová polévka z podmáslí postup přípravy receptu:

1

Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.

2

Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.

3

Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept