Recept

Dušené kuřecí řízky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57950

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
600 g Kuřecí prsa
80 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
80 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
100 ml Víno bílé
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 685kJ
3% Sacharidy 11 g
30% Tuky 22 g
16% Sodík 314 mg
63% Bílkoviny 35 g

Dušené kuřecí řízky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Očištěnou kořenovou zeleninu a zelí rozkrájíme na tenké nudličky, očištěné houby a cibuli pokrájíme na plátky. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou a Vegetou. Řízky vložíme do vinné marinády, hodinu necháme odležet.

2

Marinované řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl a chvilku smažíme. Poté postupně přidáváme zeleninu, houby a marinádu. Za občasného míchání dusíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Směs dusíme, až je maso měkké.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept