Dušené kuřecí řízky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuřecí řízky se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
80 g | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
100 ml | Víno bílé |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 974,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuřecí řízky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Očištěnou kořenovou zeleninu a zelí rozkrájíme na tenké nudličky, očištěné houby a cibuli pokrájíme na plátky. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou a Vegetou. Řízky vložíme do vinné marinády, hodinu necháme odležet. |
2 | Marinované řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl a chvilku smažíme. Poté postupně přidáváme zeleninu, houby a marinádu. Za občasného míchání dusíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Směs dusíme, až je maso měkké. |
Poznámka
Servírujeme teplé.