Recept

Bio-knedlíky se špaldovou moukou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57953
Kategorie: Přílohy

Ingredience

10 g Droždí
50 g Dýňová semínka
300 g Krupice dětská
2,5 dl Mléko plnotučné
100 g Mouka špaldová
50 g Semínka slunečnicová loupaná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vaření
1 polévková lžíce Sůl
5 l Voda pitná
Na polití
4 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
22% Sacharidy 79 g
48% Tuky 36 g
41% Sodík 826 mg
39% Bílkoviny 22 g

Bio-knedlíky se špaldovou moukou postup přípravy receptu:

1

Dýňová a slunečnicová semínka dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme namočené asi 2 hodiny.

2

Připravíme těsto: do mísy prosejeme špaldovou mouku, vsypeme dětskou krupici, přidáme rozdrobené čerstvé droždí, žloutky a sůl. Směs promícháme, poté přidáme semínka i s mlékem. Vypracujeme hladké polotuhé těsto, rozdělíme na 8 kousků. Do misky nasypeme polohrubou mouku, potravinářskou fólii nastříháme na čtverce přibližně 20 x 20 cm. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 - 5 litru vody s 1 lžicí soli.

3

Rukama, které jsme namočili do studené vody, z každého dílu těsta vytvoříme malý kulatý knedlík, obalíme v polohrubé mouce a zabalíme do potravinářské fólie tak, že knedlík položíme do středu fólie, následně konce zakroutíme. Poté knedlík dotvarujeme do požadovaného tvaru. Takto připravíme i ostatní knedlíky. Opatrně je vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 20 minut. Vyjmeme jeden uvařený knedlík, opatrně ho rozbalíme (dáme pozor, aby jsme se nespálili), knedlík rozkrojíme a pokud není střed uvařený, opět ho zabalíme a ještě dovaříme asi 4 - 5 minut.

4

Uvařené knedlíky vyjmeme, rozbalíme, rozložíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem a hned podáváme jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept