Řízky z tuňáka a špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z tuňáka a špenátu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57954 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Citronová kůra |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
1 polévková lžíce | Vegeta |
1,5 l | Voda pitná |
350 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z tuňáka a špenátu postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Tuňáka scedíme, necháme okapat. Omytý a okapaný špenát posekáme nadrobno, zhruba 2 minuty blanšírujeme a poté scedíme. Cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | V míse promícháme brambory s tuňákem, špenátem, cibulí, solí, pepřem, vegetou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na oleji z obou stran do zlatova. |
3 | Řízky podáváme se smetanou, posypané petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.