Recept

Řízky z tuňáka a špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57954

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
1,5 kávová lžička Citronová kůra
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Tuňák ve vlastní šťávě
1 polévková lžíce Vegeta
1,5 l Voda pitná
350 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
15% Sacharidy 53 g
30% Tuky 23 g
14% Sodík 279 mg
59% Bílkoviny 33 g

Řízky z tuňáka a špenátu postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Tuňáka scedíme, necháme okapat. Omytý a okapaný špenát posekáme nadrobno, zhruba 2 minuty blanšírujeme a poté scedíme. Cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

V míse promícháme brambory s tuňákem, špenátem, cibulí, solí, pepřem, vegetou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na oleji z obou stran do zlatova.

3

Řízky podáváme se smetanou, posypané petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept