Jednoduchý recept

Rajčata plněná zeleninovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57955
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Brambory
6 ml Citronová šťáva
2 ks Hrušky
100 g Jogurt bílý
1 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Majonéza
2 ks Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Čedar
Na ozdobení
20 g Petržel - nať
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sýr Gouda 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 525kJ
5% Sacharidy 19 g
188% Tuky 141 g
21% Sodík 425 mg
27% Bílkoviny 15 g

Rajčata plněná zeleninovou náplní postup přípravy receptu:

1

Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme.

2

Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí.

Poznámka

Takto připravená rajčata podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept