Rajčata plněná zeleninovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná zeleninovou náplní
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57955 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
6 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
100 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
Na ozdobení | |
---|---|
20 g | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 436,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Hrušky, Jogurt bílý, Kedlubna, Majonéza, Okurka salátová, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná zeleninovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme. |
2 | Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Takto připravená rajčata podáváme jako studený předkrm.