Jednoduchý recept

Omeleta s jitrnicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 5796
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Jitrnice domácí
250 ml Mléko polotučné
10 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
2 dkg Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
3 dkg Sýr Eidam cihla 40%
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
8% Sacharidy 28 g
35% Tuky 26 g
5% Sodík 108 mg
32% Bílkoviny 18 g

Omeleta s jitrnicí postup přípravy receptu:

1

V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.

2

Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.

3

Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.

4

Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept