Omeleta s jitrnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s jitrnicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5796 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Jitrnice domácí |
250 ml | Mléko polotučné |
10 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
2 dkg | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
3 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 143,8mg |
Draslík | 39,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 143,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s jitrnicí postup přípravy receptu:
1 | V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku. |
2 | Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety. |
3 | Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance. |
4 | Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova. |