Rajčata plněná celerovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná celerovou směsí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57960 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
3 ml | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
100 g | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
Na zálivku | |
---|---|
30 g | Cibulka jarní |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Na ozdobení | |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
6 g | Oregano sušené |
100 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 955,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Jogurt bílý, Majonéza, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Cibulka jarní, Oregano sušené, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná celerovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer jemně nastrouháme do misky. Přidáme strouhaný sýr, očištěnou omytou mrkev a bez jádřinců na kousky rozkrájené jablko. Vše pokapeme citrónovou šťávou, pocukrujeme, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt, majonézu, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny ještě promícháme. |
2 | Rajčata omyjeme, odřízneme z nich vršky a naplníme je připravenou náplní. Odříznuté vršky opět položíme na povrch rajčat a podle porcí je rozdělíme na jednotlivé studené talíře. |
3 | Do smetany nakrájíme zelenou část jarní cibulky, promícháme a každé rajče přelijeme. Nakonec talíře ozdobíme na malé kousky pokrájený sýrem, pokapeme olejem a posypeme oreganem. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s opečenou vekou. Jako příloha se hodí také čerstvé pečivo.