Jednoduchý recept

Rajčata plněná celerovou směsí

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57960
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Celer bulvový
3 ml Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Jablka
100 g Jogurt bílý
100 g Majonéza
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kg Rajčata
2 špetka Sůl
200 g Sýr Čedar
Na zálivku
30 g Cibulka jarní
200 g Smetana 33% (šlehačka)
Na ozdobení
80 ml Olej olivový extra panenský
6 g Oregano sušené
100 g Sýr kozí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
8% Sacharidy 28 g
220% Tuky 165 g
29% Sodík 577 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rajčata plněná celerovou směsí postup přípravy receptu:

1

Očištěný celer jemně nastrouháme do misky. Přidáme strouhaný sýr, očištěnou omytou mrkev a bez jádřinců na kousky rozkrájené jablko. Vše pokapeme citrónovou šťávou, pocukrujeme, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt, majonézu, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny ještě promícháme.

2

Rajčata omyjeme, odřízneme z nich vršky a naplníme je připravenou náplní. Odříznuté vršky opět položíme na povrch rajčat a podle porcí je rozdělíme na jednotlivé studené talíře.

3

Do smetany nakrájíme zelenou část jarní cibulky, promícháme a každé rajče přelijeme. Nakonec talíře ozdobíme na malé kousky pokrájený sýrem, pokapeme olejem a posypeme oreganem.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s opečenou vekou. Jako příloha se hodí také čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept