Kuřecí prsa s paprikami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s paprikami a rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
100 g | Paprika zelená |
100 g | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar drůbeží |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 883,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 396,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Papriky očistíme, odstraníme semínka, papriky pokrájíme na nudličky. Rajčata zbavíme semínek a rozkrájíme je na kostičky. Česnek rozdrtíme, cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a krájíme na plátky. |
2 | Maso z obou stran osmažíme na másle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku přidáme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Vmícháme žampiony i papriky a na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme horký vývar a dál dusíme. Před koncem vmícháme rajčata a dodusíme. |
3 | Maso podáváme přelité zeleninovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.