Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57965

Ingredience

600 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hrášek
50 g Mandle
20 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mouka pšeničná hrubá
70 g Máslo čerstvé
50 g Olej rostlinný
50 g Pšeničná krupice
50 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
600 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 086kJ
22% Sacharidy 78 g
34% Tuky 26 g
36% Sodík 712 mg
87% Bílkoviny 49 g

Telecí filé Cova postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme bramborové mandlové krokety: oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku. Oloupané mandle posekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.

2

Z těsta vytvarujeme válečky, obalíme je ve vajíčku a strouhance s mandlemi, následně osmažíme na oleji.

3

Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli, lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

4

Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji ji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Na talíře klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept