Telecí filé Cova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí filé Cova
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57965 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hrášek |
50 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Olej rostlinný |
50 g | Pšeničná krupice |
50 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 180,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 453,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hrášek, Mandle, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí filé Cova postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme bramborové mandlové krokety: oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku. Oloupané mandle posekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. |
2 | Z těsta vytvarujeme válečky, obalíme je ve vajíčku a strouhance s mandlemi, následně osmažíme na oleji. |
3 | Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli, lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil. |
4 | Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji ji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Na talíře klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.