Recept

Bramborové knedlíky s pórkem a chilli papričkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57966
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mateřídouška
250 g Pórek
1 polévková lžíce Sůl
5 l Voda pitná
Těsto
500 g Brambory
1 ks Kypřící prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Ocet
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
Na posypání válu
70 g Mouka polohrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
21% Sacharidy 75 g
16% Tuky 12 g
45% Sodík 898 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bramborové knedlíky s pórkem a chilli papričkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný omytý pórek podélně rozkrojíme na 4 části a pokrájíme na tenké nudličky. Čerstvou mateřídoušku omyjeme, otrháme drobné lístky a posekáme je nadrobno. (Můžeme popoužít i lístky sušené mateřídoušky). V pánvi rozpustíme máslo, pórek krátce podusíme, když změkne, přimícháme mateřídoušku. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a pokrájíme na drobné kousky. Připravíme 4 kusy potravinářské fólie o rozměrech přibližně 30 x 20 cm. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 - 5 litrů vody se lžicí soli, ve které budeme vařit knedlíky.

2

Omyté brambory oloupeme, vložíme do druhého hrnce, zalijeme je 7 dl vody a uvaříme do měkka. Scedíme je a šťouchadlem rozmačkáme skoro na kaši. Posypeme je práškem do pečiva, pokapeme octem, promícháme, poté přidáme vejce, sůl a znovu brambory rozšťoucháme. Postupně přisypáváme mouku a těsto propracujeme. Poté položíme na pomoučený vál a ještě jednou dobře uhněteme. Těsto by mělo být polotuhé a vláčné. Rozdělíme ho na 4 části, ze kterých vyvoříme čtyři bochánky. Každý zlehka rozválíme na placku, silnou přibližně 3 cm. Dvě placky pokryjeme pórkem a zbylé 2 posypeme chilli papričkou. Poté každou placku zvlášť srolujeme a zlehka vypracujeme. Utvoříme 4 válečky o průměru asi 5 cm, každý váleček zabalíme do potravinářské fólie, tu na koncích dobře zakroutíme. Knedlíky ještě ve fólii dotvarujeme. Vložíme je do vroucí vody (musí mít dost místa) a při mírné teplotě (kdy voda bude jen probublávat) je vaříme 30 minut. Po 15 minutách knedlíky ve vodě otočíme.

3

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, opatrně je rozbalíme a rozkrájíme na plátky, které narovnáme ozdobně na talíře tak, že je barevně střídáme. Podáváme jako přílohu k uzeným, pečeným masům nebo k různě upravené zelenině.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept