Chlebíček Harlekýn - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček Harlekýn
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57971 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Kapie |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
70 g | Salám Poličan |
80 g | Sardelová pasta |
100 g | Šunka uzená |
100 g | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 193,9mg |
Draslík | 102,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 465,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Kapie, Máslo čerstvé, Salám Poličan, Sardelová pasta, Šunka uzená, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček Harlekýn postup přípravy receptu:
1 | Veku podélně rozkrojíme na dvě půlky, střed odstraníme. Volně změklé máslo rozkrájíme do misky, přidáme sardelovou pastu. Utřeme na hladkou hmotu, polovinu hmoty poté naplníme do obou vybraných středů veky. |
2 | Do zbylé hmoty přidáme na malé kousky pokrájenou šunku, salám, na malé kousky rozkrájená natvrdo uvařená vejce. Vložíme ještě nasekané kapary, na malé kostky pokrájenou kyselou okurku, sterilizovanou kapii a nahrubo strouhaný sýr. Všechny suroviny dohromady promícháme. Nakonec do směsi vmícháme na malé kousky rozkrájený Hermelín. |
3 | Náplní opět plníme půlky veky, které spojíme dohromady k sobě. Zabalíme do alobalu nebo do potravinářské fólie a vložíme na celou noc do lednice. Poté veku krájíme na šikmé plátky. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm. V návodu na přípravu není uvedena doba ztuhnutí náplně (celou noc).