Rybí polévka s pečenáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s pečenáči
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57976 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
400 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
20 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
200 g | Ryby v oleji a vlastní šťávě |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
750 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 817,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kukuřice cukrová nakládaná, Pažitka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Ryby v oleji a vlastní šťávě, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s pečenáči postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky, kukuřici scedíme a necháme okapat, pečenáče vyndáme z konzervy, necháme okapat od oleje, nakrájíme na menší kousky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme pórek, osmahneme, přidáme brambory, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme 15 minut. Vlijeme smetanu, přidáme kukuřici, pečenáče, posekanou pažitku, povaříme asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, opepříme, provaříme a odstavíme. |
3 | Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.