Polévka ze slávek s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze slávek s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57977 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1000 g | Mušle slávky |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Šalotka |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 100,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze slávek s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Slávky omyjeme, vyčistíme kartáčkem, šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s česnekem, osmahneme, přidáme slávky, zalijeme vodou, ovoníme snítkou tymiánu a povaříme 5 minut. Polévku přecedíme, neotevřené slávky vyhodíme, vývar ze slávek smícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme brambory, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Maso ze slávek vyndáme z lastur a spolu se smetanou přidáme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, poté odstavíme. |
3 | Jednotlivé porce posypeme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.