Polévka ze slávek s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze slávek s pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57979 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Mušle slávky |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
1000 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,2mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze slávek s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, slávky důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, brambory oškrábeme, rozkrájíme na osminky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, pórek s česnekem a vše osmahneme. Přidáme celé slávky, snítku tymiánu, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Děrovanou lžící vyjmeme slávky (neotevřené vyhodíme), vyjmeme z nich maso a vrátíme je do polévky. Osolíme, opepříme, přidáme brambory a uvaříme doměkka. |
3 | Před podáváním vyjmeme tymián. |
Poznámka
Servírujeme teplé.