Jednoduchý recept

Čokoládový krémový dezert pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 57982

Ingredience

1 polévková lžíce Brandy
1 polévková lžíce Kakao
170 g Čokoláda hořká
210 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
7% Sacharidy 26 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 10 mg
5% Bílkoviny 3 g

Čokoládový krémový dezert pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do nerezové misky s oušky rozlámeme na kousky čokoládu. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ztlumíme var a vložíme do hrnce nerezovou misku s čokoládou, poté mícháme, dokud se čokoláda v míse dokonale nerozpustí.

2

Do kastrolu vlijeme brandy a 200 ml šlehačky. Necháme zahřát, aby směs byla horká, nesmí se ovšem vařit. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme, aby se vše spojilo dohromady.

3

Hotovou směs rozlijeme do čtyř misek a necháme při pokojové teplotě vychladnout, dokud směs neztuhne.

4

Zbylých 10 ml šlehačky ušleháme a ozdobíme jí jednotlivé dezerty. Poté studené podáváme.

Poznámka

Recept je vhodný pro alergiky na vejce, lepek a ořechy. Před vařením se ujistíme, že čokoláda ani kakao neobsahuje stopy ořechů. Pro variantu pro alergiky na mléko použijeme 225 g čokolády a ověříme, zda tato čokoláda skutečně neobsahuje mléko. Šlehačku nahradíme 150 ml sójové smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept