Čokoládový krémový dezert pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový krémový dezert pro alergiky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 57982 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brandy |
170 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Kakao |
210 ml | Šlehačka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 237,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový krémový dezert pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Do nerezové misky s oušky rozlámeme na kousky čokoládu. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ztlumíme var a vložíme do hrnce nerezovou misku s čokoládou, poté mícháme, dokud se čokoláda v míse dokonale nerozpustí. |
2 | Do kastrolu vlijeme brandy a 200 ml šlehačky. Necháme zahřát, aby směs byla horká, nesmí se ovšem vařit. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme, aby se vše spojilo dohromady. |
3 | Hotovou směs rozlijeme do čtyř misek a necháme při pokojové teplotě vychladnout, dokud směs neztuhne. |
4 | Zbylých 10 ml šlehačky ušleháme a ozdobíme jí jednotlivé dezerty. Poté studené podáváme. |
Poznámka
Recept je vhodný pro alergiky na vejce, lepek a ořechy. Před vařením se ujistíme, že čokoláda ani kakao neobsahuje stopy ořechů. Pro variantu pro alergiky na mléko použijeme 225 g čokolády a ověříme, zda tato čokoláda skutečně neobsahuje mléko. Šlehačku nahradíme 150 ml sójové smetany.