Jednoduchý recept

Sýrová roláda s vajíčkovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57985

Ingredience

30 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hořčice
1 ks Kapie
100 g Máslo čerstvé
80 g Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
50 g Sýr smetanový tavený 45%
150 g Sýr uzený jemné plátky
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
1% Sacharidy 2 g
33% Tuky 25 g
15% Sodík 292 mg
21% Bílkoviny 12 g

Sýrová roláda s vajíčkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Plátky sýra naskládáme do mikroténového sáčku a vložíme do hrnce s vroucí vodou, kde necháme sýr roztavit. Vejce vložíme do kastrůlku s 5 dl vroucí vody a vaříme 10 minut (natvrdo). Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kostky.

2

K máslu v misce vložíme tavený sýr, utřeme na hladkou pěnu. Přidáme drobně rozkrájené vařené vejce, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, hořčici, na kolečka nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Nakonec přidáme drobně pokrájenou kyselou okurku a sterilizovanou kapii, všechny suroviny promícháme

3

Na pracovní plochu rozložíme alobal, na něm rozválíme na velký plát roztavený sýr. Potřeme půlkou připravené náplně, nani klademe plátky šunky a opět rozetřeme zbylou náplň. Pomocí alobalu zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

4

Poté krájíme na kolečka.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept