Sýrová roláda s vajíčkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová roláda s vajíčkovou náplní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57985 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Kapie |
100 g | Máslo čerstvé |
80 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr smetanový tavený 45% |
150 g | Sýr uzený jemné plátky |
3 ks | Vejce slepičí |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 83,5mg |
Vláknina | 999,8mg |
Vitamín A | 216,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapie, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45%, Sýr uzený jemné plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová roláda s vajíčkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Plátky sýra naskládáme do mikroténového sáčku a vložíme do hrnce s vroucí vodou, kde necháme sýr roztavit. Vejce vložíme do kastrůlku s 5 dl vroucí vody a vaříme 10 minut (natvrdo). Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kostky. |
2 | K máslu v misce vložíme tavený sýr, utřeme na hladkou pěnu. Přidáme drobně rozkrájené vařené vejce, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, hořčici, na kolečka nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Nakonec přidáme drobně pokrájenou kyselou okurku a sterilizovanou kapii, všechny suroviny promícháme |
3 | Na pracovní plochu rozložíme alobal, na něm rozválíme na velký plát roztavený sýr. Potřeme půlkou připravené náplně, nani klademe plátky šunky a opět rozetřeme zbylou náplň. Pomocí alobalu zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout. |
4 | Poté krájíme na kolečka. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s čerstvým pečivem.