Recept

Dušené kuřecí řízky s rajčaty a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57986

Ingredience

3 ks Feferony
700 g Kuřecí stehna
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
150 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
2% Sacharidy 8 g
45% Tuky 34 g
20% Sodík 402 mg
60% Bílkoviny 34 g

Dušené kuřecí řízky s rajčaty a žampiony postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna stáhneme z kůže, vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Spařená rajčata oloupeme, rozkrájíme na výseče a vykrojíme semínka. Česnek nakrájíme na plátky, petrželovou nať rozsekáme na jemno. Z feferonek odstraníme semínka, feferonky posekáme nadrobno. Žampiony scedíme, necháme okapat.

2

Řízky z obou stran usmažíme na másle do zlatova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme česnek a pár vteřin zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, feferonky, žampiony a dusíme. Po několika minutách směs zalijeme vínem a dusíme za občasného míchání, až je maso měkké. Na závěr do směsi vmícháme petrželovou nať.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept