Kuřecí řízky v medové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v medové omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57989 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
600 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 562,9mg |
Vláknina | 92,8mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v medové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Osmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme hořčici, med a zarestujeme. Poté zředíme smetanou, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme povařit. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a necháme prohřát. |