Krůtí řízky s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s játry
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57991 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Játra kuřecí |
600 g | Krůtí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 241,9mg |
Draslík | 587,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Játra kuřecí, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s játry postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky. Hrášek a žampiony scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Řízky osmažíme z obou stran na másle. Usmažené vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, rajčatový protlak a chvilku smažíme. Poté přidáme žampiony, hrášek, zalijeme vývarem a na mírném plameni chvíli povaříme. Na závěr vrátíme do omáčky řízky a už jen prohřejeme. |