Recept

Játrové knedlíčky z vepřových jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57995

Ingredience

0,5 ks Cibule
200 g Játra vepřová
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 439kJ
1% Sacharidy 3 g
8% Tuky 6 g
6% Sodík 123 mg
18% Bílkoviny 10 g

Játrové knedlíčky z vepřových jater postup přípravy receptu:

1

Játra pomeleme spolu s oloupaným česnekem a cibuli do misky. Přidáme vejce, majoránku, na kousky nakrájené máslo, nasekanou petrželovou nať. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a vše promixujeme. Zahustíme podle potřeby strouhankou a promícháme.

2

V hrnci přivedeme vodu k varu. Lžící vhazujeme do vody knedlíčky, které povaříme do měkka. Až vyplavou nahoru, jsou uvařené.

3

Knedlíčky scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou.

Poznámka

Podáváme jako přílohu do různých vývarů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept