Jednoduchý recept

Pečená příloha do hovězí polévky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57998

Ingredience

80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
70 g Šunka dušená
Na vymazání plechu
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 169 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pečená příloha do hovězí polévky postup přípravy receptu:

1

Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.

2

Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.

Poznámka

Podáváme nakrájené, jako přílohu do hovězího vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept