Pečená příloha do hovězí polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená příloha do hovězí polévky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57998 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
70 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání plechu | |
---|---|
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 145,2mg |
Draslík | 51,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 336,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Olej slunečnicový, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená příloha do hovězí polévky postup přípravy receptu:
1 | Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme. |
2 | Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky. |
Poznámka
Podáváme nakrájené, jako přílohu do hovězího vývaru.