Jitrnicová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnicová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 58 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
80 g | Ječné kroupy |
0,8 g | Majoránka |
0,8 g | Nové koření mleté |
0,8 g | Pepř černý mletý |
13,3 g | Polévkové koření |
60 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
333 g | Vepřová krev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 177,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 9,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Vepřová krev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jitrnicová polévka postup přípravy receptu:
1 | Kroupy přebereme, opláchneme a uvaříme do poloměkka. Potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na kroupy nalijeme přes cedník syrovou vepřovou krev, rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru. |
3 | Nakonec přidáme česnek utřený se solí, rozdrcenou majoránku, jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli (i s výpekem), mleté nové koření a pepř. |
4 | Polévku asi 30 minut zvolna vaříme. |
5 | Do hotové polévky přidáme polévkové koření a povaříme. |
Poznámka
Voda pitná dle potřeby