Skopové maso na karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na karí
Skopové maso na karí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
20 g | Chilli koření mleté |
200 g | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
300 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g | Kari koření |
300 ml | Olej stolní |
15 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
1500 g | Skopová kýta |
200 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
240 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 101,9mg |
Draslík | 296,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek, Skopová kýta, Solamyl, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na karí postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu opláchneme v teplé vodě, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu. Necháme asi hodinu odležet v chladničce. |
2 | Potom maso opečeme na tuku, přidáme na kostičky nakrájený, omytý pórek, na plátky nakrájený česnek a jemně nakrájenou cibuli. |
3 | Vše osmahneme a přidáme čili koření, kari koření a sterilovaný hrášek. |
4 | Zalijeme zálivkou z vína, cukru, soli, vývaru, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Promícháme a krátce podusíme. |
5 | Při podávání zdobíme každou porci omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí. |