Jednoduchý recept

Hovězí polévka z mletého masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58000

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
6 polévková lžíce Rýže
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
170 g Zeleninová směs jarní - mražená
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 452kJ
2% Sacharidy 5 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 114 mg
22% Bílkoviny 12 g

Hovězí polévka z mletého masa postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme doměkka. Přidáme oloupaný česnek, posypeme mletou sladkou paprikou a vložíme mleté maso. Osmažíme do hnědé barvy a zalijeme teplou vodou. Pod poklicí přivedeme k varu, povaříme 15 minut.

2

Následovně vsypeme zeleninu, rýži a povaříme dalších 15 minut. Po dobu vaření polévku čistíme od hnědé pěny, která se tvoří na povrchu polévky. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem, odstavíme ze sporáku a porcujeme na hluboké talíře nebo do polévkových misek. Každou porci polévky ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept