Recept

Telecí filé Lavallière

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58001
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Hrášek
100 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Pažitka
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
25% Sodík 490 mg
65% Bílkoviny 37 g

Telecí filé Lavallière postup přípravy receptu:

1

Vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme, zředíme mlékem, přisolíme, zamícháme a udržujeme v teple.

2

Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle.

3

Na talíře upravíme hráškovou kaši, na ni položíme plátky masa, přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept