Jednoduchý recept

Pot-au-fe s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58003

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Brambory
500 g Hovězí svíčková
500 g Kuřecí stehna
500 g Mrkev kořen
4 g Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
800 g Pórek
10 g Sůl
30 g Tymián čerstvý
2500 ml Vývar slepičí
500 g Zelí hlávkové bílé
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
10% Sacharidy 36 g
203% Tuky 152 g
82% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 32 g

Pot-au-fe s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Pórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a necháme vcelku, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky.

2

Do hrnce vložíme kuřecí stehna, pórek, česnek, svazek bylinek, sůl, celý pepř, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme celou mrkev, zelí, brambory, celou hovězí svíčkovou a vaříme dalších 35 minut. Polévku přecedíme, z kuřecích stehen odstraníme kůži, maso obereme od kosti a mrkev trochu pokrájíme. Kuřecí maso, zelí, brambory a mrkev vrátíme do vývaru, česnek, pórek a svazek bylinek vyhodíme. Maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů, polévku provaříme, zalijeme maso v talířích a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept