Pot-au-fe s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pot-au-fe s kuřecím masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58003 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
10 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí svíčková |
500 g | Kuřecí stehna |
500 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
800 g | Pórek |
10 g | Sůl |
30 g | Tymián čerstvý |
2500 ml | Vývar slepičí |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 78,1mg |
Draslík | 961,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Hovězí svíčková, Kuřecí stehna, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pot-au-fe s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a necháme vcelku, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky. |
2 | Do hrnce vložíme kuřecí stehna, pórek, česnek, svazek bylinek, sůl, celý pepř, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme celou mrkev, zelí, brambory, celou hovězí svíčkovou a vaříme dalších 35 minut. Polévku přecedíme, z kuřecích stehen odstraníme kůži, maso obereme od kosti a mrkev trochu pokrájíme. Kuřecí maso, zelí, brambory a mrkev vrátíme do vývaru, česnek, pórek a svazek bylinek vyhodíme. Maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů, polévku provaříme, zalijeme maso v talířích a podáváme. |