Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58004

Ingredience

1,3 dl Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
9 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na posypání
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
Na vaření
1 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná
Na potření knedlíků
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 199kJ
16% Sacharidy 58 g
32% Tuky 24 g
40% Sodík 799 mg
32% Bílkoviny 18 g

Knedlík na neděli postup přípravy receptu:

1

Čtyři rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do misky, zalijeme vlažným mlékem a necháme dobře rozmočit, poté je rozmačkáme vidličkou na kaši. Pět dalších rohlíků pokrájíme na kostičky a odložíme do druhé misky.

2

Ve větší míse utřeme máslo se solí do pěny. Poté přidáme žloutky, rozmočené rohlíky a vše dobře propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na dva díly, každý poprášíme moukou a utvoříme dva podlouhlé knedlíky.

3

Ve větším oválném hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Čistý bavlněný ubrousek namočíme do studené vody a vyždímáme. Opatrně do něj vložíme knedlík, zabalíme a oba konce svážeme delším provázkem. Provázky přichytíme k uchům hrnce, knedlík vnoříme do vroucí vody a zmírníme teplotu. Tím, že jsme přichytili ubrousek s knedlíkem k hrnci, nemá knedlík možnost padat ke dnu. Knedlík vaříme při mírné teplotě 1 hodinu. Takto uvaříme i druhou šišku knedlíku.

4

Uvařený knedlík potřeme plátkem másla, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Poznámka

"Knedlík na neděli" podáváme ke zvěřině, houbovým a smetanovým omáčkám, pečenému telecímu a vepřovému masu, králíku a pod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept