Ropušnice na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ropušnice na zázvoru
Ropušnice na zázvoru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brokolice |
2 ks | Chilli paprička |
4 g | Citronová tráva |
80 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Omáčka rybí |
80 ml | Omáčka ústřicová |
100 g | Pórek |
500 g | Ropušnice - filety |
20 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 930,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 286,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,5mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Ropušnice - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ropušnice na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Filety opláchneme a dobře osušíme, nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme rybí omáčkou a promícháme s nasekanou chilli papričkou, necháme hodinu marinovat. |
2 | Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na kolečka nakrájený pórek, nasekanou citronovou trávu a na nejmenší růžičky rozebranou brokolici. Po pěti minutách zalijeme ústřicovou omáčkou a promícháme s nastrouhaným zázvorem, vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme marinované kousky ryby a na středně silném ohni je opečeme ze všech stran. Zeleninu upravíme na talíře a navrch rozložíme kousky ryby. |
Poznámka
Maso se musí hodinu marinovat.