Recept

Dušený úhoř s fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58006
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Citronová kůra
300 g Fenykl čerstvý
1 dl Ocet vinný červený
1,4 dl Olej sezamový
100 g Pastinák
4 g Pepř cayenský
40 g Petržel kudrnka
5 g Sůl
20 g Sůl mořská
800 g Úhoř mořský
250 ml Vývar zeleninový
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 246kJ
5% Sacharidy 17 g
81% Tuky 60 g
145% Sodík 3 g
71% Bílkoviny 40 g

Dušený úhoř s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit.

2

Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept