Dušený úhoř s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 63 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený úhoř s fenyklem
Dušený úhoř s fenyklem
Celkový čas: | 63 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
300 g | Fenykl čerstvý |
1 dl | Ocet vinný červený |
1,4 dl | Olej sezamový |
100 g | Pastinák |
4 g | Pepř cayenský |
40 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
20 g | Sůl mořská |
800 g | Úhoř mořský |
250 ml | Vývar zeleninový |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 253,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 9,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Fenykl čerstvý, Ocet vinný červený, Olej sezamový, Pepř cayenský, Sůl, Úhoř mořský, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pastinák, Petržel kudrnka, Sůl mořská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený úhoř s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit. |
2 | Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou. |